Examens: Wie slaagden er niet?

giphy (1)

 

De examenperiode is nu eindelijk hier! Na vijf, of sommigen zelfs zes jaar geleerd te hebben wordt hun kennis getest, in een hele stressvolle periode, voor hun, maar ook voor ons!

Roosterwijzigingen, chagrijnig- en gestreste broers en zussen, stilte in de gangen, stilte in huis, en niet te vergeten de stress die het met zich mee brengt als je denkt dat alles wat je van het vorige hoofdstuk hebt geleerd na een week alweer vergeten bent, en dat je daar over een paar jaar op wordt getoetst!

Maar maak je geen zorgen, je educatie is echt niet alles. Hoewel het wel bepalend kan zijn voor je baan later, hebben deze beroemde mensen ook een gezond leven weten te lijden zonder diploma’s,  of een afgemaakte schoolopleiding!

 

Albert Einstein

via GIPHY

Einstein, een naam die vrijwel iedereen associeert met de één van de slimste mensen die ooit heeft geleefd. Maar wist jij dat Einstein van school werd gestuurd?  Op 16-jarige leeftijd werd hij van school gestuurd wegens wangedrag en een rebelse houding!

Simon Cowell

via GIPHY

Je kent hem misschien wel als jurylid in de tv programma’s: America’s got Talent, X-Factor, American Idol en Pop Idol, maar wat veel mensen niet weten, is dat hij helemaal onderaan de carrièreladder begon!

Op 16 jarige leeftijd verliet hij zijn school zonder fancy diploma’s , en begon hij te werken als een mailboy, hij sorteerde dus post in een postkantoor!

Steve Jobs

via GIPHY

De Mac, de IPod, en zelfs Buzz Lightyear zouden nu hoogstwaarschijnlijk niet bestaan als Steve Jobs zijn schoolcarrière had volgehouden.  Na pas zes maanden stopte hij met zijn studie, mede wegens financiële redenen.  Dit was zeker geen slechte keuze, want hij werd de oprichter van Apple, NeXT Computers en Pixar, en een hele rijke man!

Bill Gates

via GIPHY

De wereldberoemde Bill Gates, rijkste man op aarde, en oprichter van Microsoft begon aan een studie op de wereldbekende universiteit Harvard, maar na twee jaar besloot hij zijn academische kant te laten vallen en Microsoft op te richten, wat goed voor hem is afgelopen!

2 I like it
0 I don't like it