5 dingen die elke leraar zegt

thumbnail

Je herkent het vast wel: Je zit in de klas en je leraar maakt zo’n opmerking waarvan je denkt, dit zegt elke docent al. Kunnen ze niet een keer iets origineels verzinnen? Het antwoord op die vraag is overduidelijk nee, want ja het blijven leraren.
Hier zijn 5 dingen die elke leraar zegt:

1. Ik wacht wel even hoor.

Je zit in de klas en bent gezellig aan het kletsen met je vrienden tot dat de docent bepaalt dat hij ook wat wil zeggen. Daar heb je natuurlijk geen zin in, dus blijf je lekker doorkletsen met je vrienden. Nadat de docent enkele keren om stilte heeft gevraagd, heeft hij/zij er genoeg van en zegt dan de volgende woorden: “Ik wacht wel even.” Hiermee hopen ze dat je denkt: “Wat vervelend dat de docent nu moet wachten. Ik zal wel even stil zijn.” Dit is natuurlijk niet wat wij denken. Dit lijkt meer op wat wij denken: “Nice, de docent wacht op ons. Nu kan ik lekker mijn verhaal afmaken.” Niet zo’n handige opmerking dus.

2. Daar is de deur.

Als je dan dus doorgaat met kletsen heeft de docent er op een gegeven moment genoeg van. De volgende die dan nog praat is niet zo slim. Dan krijgt diegene vaak de volgende woorden te horen: “Daar is de deur.” Ja dat snap jij ook wel. Natuurlijk begrijp je ook dat dit niet het moment is om grapjes te maken en ga je maar naar de gang. Toch is dit best een rare opmerking. Wij weten toch ook wel waar de deur is?

3. Je had ook in de pauze kunnen plassen.

Het is jullie vast allemaal al eens overkomen, je zit in de les en moet naar de wc. Je steekt je hand op en vraagt aan je leraar of je naar de wc mag. Je hebt van die chille leraren die dan zeggen : “Ja hoor, alles chill dude.” Maar er zijn ook van die leraren die zeggen: “Je hebt net pauze gehad, had je niet in de pauze kunnen gaan?” Hoe moeten wij nou weten dat we over een half uur naar de wc moeten?

4. Doe je dit thuis ook?

Een typische vraag die elke docent wel een keer gesteld heeft: Doe je dit thuis ook? Deze vraag stellen ze vaak aan je nadat je iets ongepasts doet, zoals met je voeten op een stoel of heel hard schreeuwen. Toch is dit een relatief nutteloze vraag, want natuurlijk zit je thuis met je voeten op de stoel en schreeuw je wel eens. (Of ben ik de enige?)

5. Jullie zitten hier niet voor mij, maar voor jezelf!

Deze uitspraak is nog het meest logisch. Tuurlijk leren we zodat we later een goede baan kunnen krijgen, maar dat houdt niet in dat we hier voor onszelf zitten. We zitten hier ook voor de docent, want anders zou hij/zij geen baan meer hebben. Toch snap ik deze opmerking wel.

Ondanks dat docenten niet heel origineel zijn in het bedenken van opmerkingen, vinden we (sommigen) heel aardig en waarderen we het wel dat ze voor een drukke klas gaan staan om ons wat te proberen te leren!

2 I like it
0 I don't like it