Hoe kan school wél gezellig worden?

Tekengebied 1

Toen je voor het eerst de school zag, dacht je waarschijnlijk: Wow, wat een witte school! Het leek niet echt op de andere scholen en dat kwam omdat het zo nieuw was. Ik zelf heb de school zelfs gebouwd zien worden.
Maar terug naar waar dit artikel om gaat: de school ziet er wel erg kaal en saai uit, het is helemaal niet gezellig, met zijn koude muren en betonnen trappen. Hier zijn een paar tips om het gezelliger te maken — mocht je ooit nog uit die luie stoel opstaan.

Tip 1

Misschien wel het lelijkste aan de school zijn de trappen. Ze zijn gemaakt van beton en ze zijn heel steil, waardoor je ontzettend veel moeite moet doen. Zeker als je voor het grootste deel les hebt op de bovenste verdieping en dus elke pauze jezelf met je zware tas naar boven moet sjouwen. Om dit probleem een beetje lichter te maken, is er al decoratie toegevoegd in de vorm van schilderingen op de trap. Maar je zou natuurlijk verder kunnen gaan met bijvoorbeeld de muren, die ook een kleur geven.

Tip 2

Er zijn gedeeltes in de school die gekleurd zijn, je hebt bijvoorbeeld de oranje kantine, het paarse podium, het groene technasium en de verdere gekleurde delen van de school. Dat maakt al veel verschil als je het vergelijkt met het uiterlijk als je het weghaalt, maar nog meer gebieden met een bepaalde kleun zou ik niet erg vinden, misschien de administratie een gezellig kleurtje geven?

Tip 3

Eigenlijk mogen er overal in de school nog wel dingen opgehangen worden. Ik heb respect hoe de school sommige dingen al heeft opgehangen, zoals de portretten van wereldberoemde mensen (Trump heeft trouwens als enige geen quote 😂). Maar er zouden nog wat meer opgehangen kunnen worden, naar mijn mening. Bijvoorbeeld een paar plantjes erbij? In ieder geval wat groen, dat zou zeker mooi staan.

0 I like it
1 I don't like it

(Eindredacteur)

Hoi, ik ben Jasper en ik doe eigenlijk overal wat. Ik schrijf artikelen, maar ik maak ook foto’s en help Koen zo nu en dan met de website.