How to survive with Montesorri?

DSC_0206

Doordat hun school moet worden verbouwd, komt het Montessori naar de Kerklaan. Hierover zijn de meningen verdeeld. De een vind het fijn omdat hij bijvoorbeeld leuke mensen van het Montessori kent, maar de ander vindt het stom omdat er bijvoorbeeld allemaal veranderingen komen doordat het Montessori bij ons op school komt. Voor de mensen die last hebben van het Montessori zijn hier tips “how to survive with Montessori”.

1. Blijf bij de mensen die je kent.

Dit lijkt misschien suf, maar door niet in de buurt te zijn van ze kunnen ze ook niet irritant doen. En natuurlijk als je in een groep zit word je minder snel benaderd door mensen.

2. Maak je niet zo druk

Bedenk dit: “Is het Montessori nou echt zo erg?” Ik denk dat je er gewoon rustig mee om moet gaan en dat het dan wel goed komt. Hoe meer je er mee zit, hoe lastiger het voor je wordt.

3. Hou vast aan je oude gedrag

Door niks te veranderen, maak je het jezelf gemakkelijker. Als je bij je standaard routine blijft, voelt het alsof er niks veranderd is.

4. Negeer ze

Als ze stoer doen of irritant doen, doe dan gewoon alsof ze lucht zijn. Als ze geen aandacht krijgen van je stoppen ze vanzelf.

Een nadeel, aan de gevolgen van het Montessori kun je niks doen. Hier moet je maar mee leren leven, zelfs als je het erg stom vindt. Ik hoop dat je iets van deze tips hebt opgestoken, en onthoud dat het wel goed komt. Laat je niet in de weg zitten door anderen en maak het einde van het schooljaar nog leuk!

2 I like it
1 I don't like it