Magister-struggles

Magister

Als je het gebruikt, is het je vast wel eens opgevallen: Magister heeft op dit moment een paar grote struggles. Waarvan een paar makkelijk opgelost kunnen worden.

Docenten

Allereerst: docenten. Magister werkt niet bij alle docenten. Het is handig voor de leerlingen, maar niet alle docenten kunnen ermee omgaan, zodat de leerlingen het niet zoals het bedoeld is kunnen gebruiken. Als ik hoofd zou zijn van Magister, zou ik sowieso een handleiding zoals deze aanbevelen aan iedere docent. Daardoor zouden docenten veel handiger met hun leerlingen kunnen communiceren. Ook graag betere computers, maar dat heeft niets met Magister te maken.

Toevoegingen

Ik kijk wel eens op Magister en soms denk ik wel eens: dat zou verbeterd kunnen worden. Bijvoorbeeld de berichten. Er is een deel van Magister dat berichten heet. Het ziet er mooi uit, met een vakje “Postbussen” en een mooie lijst met e-mailtjes. Maar daar houdt het wel op: je kan geen e-mails sturen, alleen maar ontvangen van docenten.

Ook staat er rechtsboven een klein menuutje met vier knoppen, beantwoorden, doorsturen, verwijderen en markeren als ongelezen. Je kunt ze alle vier niet indrukken. Waarom staan ze er dan?

Oké, update: na even research kom ik erachter dat je vroeger vrij was om berichten te sturen, maar dat ze dat eruit hebben gehaald omdat iedereen mailtjes naar elkaar ging spammen en de server hierdoor overbelast raakte. Dat snap ik wel, maar wat ik niet snap is dat ze geen oplossing daarvoor hebben verzonnen. Je kunt bijvoorbeeld een algoritme maken dat de spam eruit filtert of zo, maar misschien zit ik nu te moeilijk te denken. We hebben natuurlijk ook nog een hele lijst met de e-mailadressen van alle docenten. Oh, heb je die nog niet? Hier is ‘ie: de e-maillijst.

En ook nog even: bij het berichten-menu op de Vandaag-pagina zou ik het fijn vinden als je berichten ook als “gelezen” kunt markeren, Magister. Dankjewel.

Heb jij nog bugs gevonden, of wil je gewoon even reageren omdat ik niet kan schrijven? Dat kan hieronder. 👇

(Eindredacteur)

Hoi, ik ben Jasper en ik doe eigenlijk overal wat. Ik schrijf artikelen, maar ik maak ook foto’s en help Koen zo nu en dan met de website.